Gebroken, vervormde of losse inzetstukken?  

Als het gebroken onderdeel van je apparaat pijn doet en verwijderd kan worden, doe dat dan. 

Als je een onderdeel van het apparaat verwijdert, zoals een plaatje, buisje of draad, gooi het dan niet weg. Bewaar het en neem het mee naar je volgende bezoek.

De meest irriterende delen van de apparaten kunnen worden bedekt met wax om de irritatie tijdelijk te verlichten. Bedek het irriterende deel met de oorsmeer die we je aan het begin van de behandeling hebben gegeven. Andere zachte materialen zoals een wattenbolletje, watten en zelfs oorpluggen van was of siliconen (verkrijgbaar bij elke drogist) kunnen worden gebruikt om te helpen.

Prikkende draad: als een vervormd stukje draad in je wang of tandvlees prikt en was niet helpt, kun je proberen de draad terug op zijn plaats te duwen met een pincet. Als laatste redmiddel kun je het irriterende deel van de draad afknippen met een nagelknipper of een kleine draadtang. Gebruik goede verlichting om te zien wat je doet.

Merk op dat loszittende beugels en andere breuken niet altijd meteen gerepareerd hoeven te worden als ze geen ongemak veroorzaken.  

IAls je retainer (spalkje dat achter je tanden wordt geplakt) kapot of los is, laat het ons dan weten.  

Als je in het buitenland bent, moet een orthodontist of tandarts je kunnen helpen. Laat de hulpmiddelen niet repareren, maar verwijder alleen de beschadigde of irriterende delen om je ongemak te verlichten. Als er geen tandarts beschikbaar is, moet het personeel van een medische spoeddienst je ook kunnen helpen.

Als je dakgoot beschadigd is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk om te horen wat er moet gebeuren.  

Een noodgeval?

Contact ons via whatsapp

Spoedgevallen zijn uitsluitend voor patiënten die in behandeling zijn bij Pebs. 

0496/971.590

Contact ons

070 222 088 : de orthodontisch noodnummer beschikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur in het weekend en op feestdagen.